Drugi o nama - BHRT

BHT 1 - Religijski forum

11.06.2017 09:20
Slika
Dana 11.06.2017. godine, direktor JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama je gostovao u dijaloškoj emisiji Religijski forum na BHT1 na temu Kakve religija odgovore daje na probleme različitih ovisnosti.  Snimak cijele emisije možete pogledati na linku "opširnije".

Drugi o nama - list Preporod

Koliko je važan faktor vjere u liječenju ovisnika?

15.05.2017 11:07
Slika
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je 2004. godine osnovala Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) u Lukavcu. Preporod je pitao direktora Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Nermina Mujkanovića koja su dosadašnja iskustva u liječenju ovisnika i koliko je važan faktor vjere u liječenju?

Predavanje na temu "Prevencija bolesti ovisnosti" u MIZ Bijeljina, mjesto Janjari

 

14.04.2017 08:53
Slika
Uposlenici JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća, posjetili su MIZ Bijeljina, mjesto Janjari i za okupljenje džematlije održali predavanje na temu "Prevencija bolesti ovisnosti". 

Posjeta premijera Vlade Tuzlanskog kantona g.Bege Gutića JU CROPS Smoluća

 

12.04.2017 08:37
Slika
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas  je posjetila Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolući, općina Lukavac. Razgovarano je o mogućnostima otvaranja ženskog  odjela  kao i nastavku  podrške Vlade TK radu centra. U centru trenutno boravi 15 štićenika, a  rehabilitacija traje godinu dana. Centar je 2004. godine osnovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, a od 2013. godine je Odlukom Skupštine Tuzlanskog kantona CROPS postao javna ustanova.

Posjeta načelnika opštine Lukavac i profesora i studenata sa Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli

 

06.04.2017 10:17
Slika
Javnu ustanovu Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća danas su posjetili načelnik opštine Lukavac gospodin dr.sc.Edin Delić te profesori dr.sc. Lejla Kuralić-Ćišić, dr.sc.Meliha Bijedić i gosp. Izen Hajdarević sa studentima Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Aktivnosti štićenika u JU CROPS za mjesec mart

 

31.03.2017 09:43
Slika
U toku mjeseca marta 2017. godine štićenici Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj, učestvovali su u raznim aktivnostima i dešavanjima izvan Centra i u samom Centru.

Donacija traktora za potrebe JU CROPS

 

29.12.2016 13:08
Slika
Islamska zajednica u BiH, Muftijstvo tuzlansko u saradnji sa Vladom Federacije donirali su traktor sa priključcima JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj, za potrebe poljoprivrednih radova u okviru radno-okupacione terapije.

Posjeta JU Gimnazija Živinice

 

28.12.2016 12:58
Slika
Dana 28.12. godine JU Centar za rehabilitaciju ovisnika su posjetili profesori i učenici JU Gimnazija Živinice, a u okviru programskih aktivnosti iz izborne grupe psihologija.

Gostima je prezentiran rad i predstavljen program rehabilitacije JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj, a profesorima i učenicima JU Gimnazije Živinice obratili su se i štićenici JU CROPS sa svojim životnim pričama.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo ovom posjetom, te je najavljena saradnja i u budućem periodu.

Ekipa JU CROPS na turniru Zimske malonogometne lige Lukavac

 

22.12.2016 12:19
Slika
 
Ekipa JU CROPS sastavljena od štićenika i uposlenika,  učestvuje na turniru Zimske malonogometne lige Lukavac. U prvom kolu grupne faze zabilježen je poraz rezultatom 2:6 od ekipe ADO Plast. Preostalo je još 3 utakmice u ovoj fazi takmičenja.

Posjeta studenata Filozofskog fakulteta, odsjeka Socijalni rad

 

08.12.2016 11:00
Slika
JU Centar za rehabilitaciju ovisnika posjetili su profesori i studenti treće i četvrte godine studija  za socijalni rad, sa  Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli. Upriličeno je prigodno predavanje, o radu Centra, te priče štićenika koji borave u JU CROPS. Istaknuta je dobra saradnja između ove dvije ustanove tokom proteklih godina.

Posjeta tuzlanskog i banjalučkog muftije sa saradnicima

 

prije 1 godinu
Slika
JU CROPS Smoluća posjetili su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, muftija banjalučki Osman ef. Kozlić sa svim glavnim imamima banjalučkog muftijstva, nekoliko predsjednika medžlisa i sabornika, te koordinator za vjeronauku pri muftijstvu banjalučkom.
0 0