Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Učešće JU CROPS na manifestaciji “Agrodani 2020 Živinice”

 

15.09.2020 23:25
Slika
 

Na Gradskom bulevaru Nesib Malkić u Živinicama od 11. do 13. septembra 2020.  održana je manifestacija “Agrodani 2020.Živinice” gdje su učešće uzeli i predstavnici JU CROPS-a na poziv domaćina Grada Živinice i Porodičnog ruralnog edukativnog centra PREC Živinice.

Nakon intioniranja Državne himne BiH i obraćanja zvaničnika, svečanim presjecanjem vrpce označen je početak ove trodnevne manifestacije te je upriličen i prigodan program za sve posjetitelje, a nakon toga domaćini su s predstavnicima Francuske ambasade obišli štandove svih izlagača kako bi im poželili dobrodošlicu i uspješan rad.

Cilj je bio promovisanje ruralnog turizma, poljoprivrede, kulturnih, historijskih i prirodnih blagodati, domaćih proizvoda, gastronomije i drugih vrijednosti Tuzlanskog kantona.
Učešće je uzelo preko 80 izlagača sa područja cijele Bosne i Hercegovine koji su posjetiteljima predstavili svoje domaće proizvode specifične za njihov kraj.

S tim u vezi uposlenici JU CROPS predstavili su svoje poljoprivredne proizvode koji su dobijeni u procesu radno-okupacione terapije sa korisnicima centra i umjetničke radove stvorene u okviru psihoterapije odnosno art terapije koja se primjenjuje u tretmanu ovisnika o psihoaktivnim supstancama.

S ponosom možemo kazati da su svi proizvodi koji su dobijeni u procesu proizvodnje potpuno prirodna i organska hrana bez ikakvih hemikalija što je itekako prepoznato od strane posjetitelja koji su posjetili navedenu manifestaciju.
 

0 0