Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Radni sastanak sa predstavnicima Kantonalne privredne komore TK

 

30.03.2022 11:53
Slika
 
Dana 28.03.2022. JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama posjetio je Suad Selimović sekretar Kantonalne privredne komore Tuzlanskog kantona.
Cilj posjete bio je unaprjeđenje rada u segmentu poljoprivrede koja ima značajan udio u radno-okupacionoj terapiji korisnika.
 Od poljoprivrednih djelatnosti u Centru su zastupljeni skoro svi vidovi poljoprivredne proizvodnje : 1. Ratarska proizvodnja ( kukuruz, krompir ) ; 2. Voćarska proizvodnja ( voćnjak, jagodnjak, malinjak ) ; 3. Povrtlarska proizvodnja ( crveni i bijeli luk, salata, paradajz, krastavci, kivano itd. )
Kao poseban segment povrtlarske proizvodnje jeste proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru - plastenička proizvodnja  ( 600 kvadrata ).
Tokom posjete i obilaska centra Suad Selimović je istakao podršku u radu i svim budućim projektima, posebno kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja s obzirom da nas u 2022. godini, čeka nestabilan period i veliki rast cijena voća i povrća.
Zbog toga je od izuzetne važnosti zasijati i posvetiti se domaćoj zdravoj organskoj proizvodnji kako bi što lakše i bezbolnije prebrodili krizu svakodnevnih poskupljenja.
0 0