Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Predavanje na temu „Značaj psihologije u prevenciji stresa u današnjem vremenu” za uposlenike i korisnike JU CROPS

 

29.02.2024 20:55
Slika
 

Dana 26.02.2024. u prostorijama JU CROPS predavanje je održao prof. dr. Redžo Čaušević specijalista traumatske psihologije, magistar pedagoških naukai i doktor psihologije menadžmenta-oblast ljudski resursi, redovni profesor iz oblasti socijalne biomedicinske nauke.

Profesor Čaušević govorio je o faktorima koji negativno utiču na čovjeka u današnjem vremenu, te o načinu prevencije stresa, ali i samoj borbi protiv njega.

Razgovarati o stresu i posljedicama danas je neophodnost. Razvoj savremenih tehnologija i mlade generacije kojima svakim danom prijete sve veće opasnosti postavlja nas pred različite izazove kojima su podložni svi, a posao koji obavljaju uposlenici JU CROPS je zasigurno jedan od onih koja zahtijeva apsolutnu emocionalnu i intelektualnu zrelost u tom smislu. Kako kanalisati stres, šta je psihologija i kako ojačati našu emocionalnu inteligenciju slušali smo danas. ⠀

Stres jeste „kuga 21. stoljeća”, ali nije nešto s čime se ne možemo izboriti. Kako on ne bi ovladao nama, mi moramo ovladati njime jer, kako profesor Čaušević reče, intervencija je najbolja prevencija!

Oovm prilikom se posebno zahvaljujemo profesoru Čauševiću na vrlo zanimljivom i edukativnom predavanju, kojem je  cilj  bio pomoći uposlenicima i korisnicima pri svladavanju stresnih situacija sa kojima se svakodnevno sučavaju.

0 0