Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta studenata Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru

Institucionalni tretman rehabilitacije i resocijalizacije osoba ovisnih o psihoaktivnim supstancama.

10.06.2019 15:58
Slika
 
Već sada tradicionalno treću godinu za redom, u posjeti JU CROPS boravili su 07.06.2019. godine asistenti i studenti studijskih programa psihologije i prava sa Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru u cilju upoznavanja studenata završnih godina studija o institucionalnom tretmanu rehabilitacije i resocijalizacije osoba ovisnih o psihoaktivnim supstancama, a u novije vrijeme i tretman osoba o bihevioralnim ovisnostima.
Studentima su uvodne informacije o Centru i njegovom programu pružili direktor ustanove Mevludin Joldić i psiholog Samir Hodžić.
Nakon uvodnog predavanja, riječ su imali i korisnici Centra koji su nesebično ispričali studentima svoj ovisnički put i šta za njih znači boraviti u našoj terapijskoj zajednici i koliko im je ovaj program od pomoći.
Između ostalog gostima su bili uručeni i umjetnički radovi na bakru i drvetu koje su svojeručno izradili sami korisnici centra u okviru art terapije.
Nakon formalnog predstavljanja rada centra, upriličeno je zajedničko druženje uz zakusku i osvježenje. Na licima gostiju, a i na osnovu njihovih riječi, moglo se zaključiti da su dobili obilje korisnih informacija i da su se ugodno osjećali u ambijentu naše ustanove. Otvorena su mnoga pitanja i prijedlozi o daljoj saradnji i uzvratnoj posjeti.
0 0