Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta studenata Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli JU CROPS

 

29.12.2021 18:03
Slika
 
Dana 22.12.2021 godine JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama posjetili su profesori i studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli.

Posjeta se raelizirala u okviru nastavnih predmeta koji se slušaju na IV godini studija Odsjeka poremećaji u ponašanju.
Tokom posjete i zvaničnog dijela studenti i profesori su upoznati sa načinom funkcioniranja Centra, uslugama koje se pružaju našim korisnicima, uslovima prijema, vremenskom trajanju programa, tretmanu i terapijama te strukturom uposlenika.
Također, studentima su se obratili i korisnici Centra gdje su imali priliku da se upoznaju sa njihovim životima, da poslušaju njihove potresne životne ispovijesti kako su zbog problema sa ovisnošću dotakli dno, smogli snage da ustanu, donesu odluku da izađu iz pakla droge i na koji način je Centar postao njihovo utočište gdje su pronašli svoj smiraj i put u bolje sutra.

Pri odlasku profesori i studenti su se zahvalili na druženju u nadi da će ovakve posjete biti češće kako bi se studenti tokom školovanja što bolje upoznali sa radom ovakvih Ustanova i stekli praksu, potrebna znanja i vještine koje će koristiti u budućnosti. 
0 0