Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta JU CROPS kurra hafiza Aziza ef. Alilija

 

06.01.2024 22:58
Slika
 

Dana 30.12.2023 godine JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj bila je počastvovana posjetom  kurra hafiza Aziza ef. Alilija.

Tokom posjete i druženja direktor JU CROPS Mevludin Joldić izrazio je duboku  zahvalnost gostima za posjetu i iskazanu podršku radu Centra.

Također, gostima je prezentirao dostignuća Centra, upoznao ih  sa tekućim i planiranim aktivnostima istog te  iznio pregled aktivnosti rehabilitacionog procesa korisnika.

 Prilikom obilaska kruga i prostorija Centra gosti su se družili sa korisnicima rehabilitacionog procesa pri čemu je kurra hafiz Aziz ef. Alili proučio nekoliko ilahija,održao edukativno predavanje i dao punu podršku radu Centra i samim korisnicima.

Gosti su pokazali veliko interesovanje za ručne radove  u okviru art terapije pri čemu im je poklonjen rad na alu foliji koji je nastajao sa jednom velikom emocijom i ljubavlju korisnika koji je s ponosom izrazio zadovoljstvo što je kurra Hafiz Aziz ef. Alili izabrao baš njegov rad.

0 0