Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta gradu Konya - općina Seldžuk

 

05.06.2024 11:37
Slika
 

Predstavnici JU CROPS u periodu od 21.06. do 26.06. na poziv Udruženja „Lalek“ i Načelnika općine Seldžuk iz grada Konya Ahmeta Pekyatırcı koja je jedan od osnivača navedenog udruženja bili su dio tima koji je posjetio ovu Općinu.

Cilj posjete bio je prezentacija određenih projekata JU CROPS koji bi bili značajni za unaprjeđenje programa rehabilitacije korisnika.

Predstavnike je primio načelnik općine Seldžuk Ahmet Pekyatırcı sa svojim saradnicima i izrazio veliko zadovoljstvo i čast na posjeti.

Tokom prijema načelnik  Pekyatırcı je istakao da sa Institutom Yunus Emre i Zakladom Maarif izrađuju mnoge projekte u BiH  i da je BiH „naše srce“ i da nikada nisu prekidali svoje veze s Bosnom i Hercegovinom i neće ih prekidati ni ubuduće.

Predsjednica udruženja „Lalek“ i direktor JU CROPS Mevludin Joldić zahvalili su Načelniku i njegovom vrijednom timu na pozivu te istakli želju za uzvratnom posjetom BiH kako bi se saradnja mogla podići na još jedan veći nivo i kako bi ovakve posjete postale tradicionalne.

Posjeta je završena dodjelom darova i fotografisanjem za sjećanje na ovaj dan. Na kraju programa tim iz Bosne i Hercegovine je posjetio historijska i turistička područja Konye, posebno Konya Tropski vrt leptira i Sille.

0 0