Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta Glavnog medicinara JZU Dom zdravlja Lukavac Amira Hodžića

 

31.10.2023 21:49
Slika
 
Dana 30.10.2023. Glavni medicinar JZU Dom zdravlja Lukavac Amir Hodžić bio je u posjeti Centru s ciljem izražavanja podrške radu Centra i korisnicima na programu rehabilitacije s obzirom da već dugi niz godina kroz različite aktivnosti imamo veoma dobru saradnju.
Tokom sastanka sa direktorom Mevludinom Joldićem i saradnicima Amir Hodžić je posebno istakao da Centar može uvijek računati na njegovu podršku i kao vijećnika u Gradskom vijeću Lukavac i kao radnika JZU Dom zdravlja Lukavac.
Direktor Joldić je gostu predstavio program rehabilitacije i progres koji se svakodnevno ostvaruje kako na polju rada sa korisnicima,tako i na preventivnim aktivnostima na nivou lokalne zajednice.
Zajednički zaključak je bio da se svi akteri na nivou lokalne zajednice,kantona,Federacije BiH koji se bave ovim problemom trebaju i moraju uključiti u rad Centra kako bi se zajedničkim snagama i multidisciplinarno borili protiv bolesti ovisnosti jer korisnik kada završi program rehabilitacije u Centru treba sistemsku podršku institucija koji će pratiti i pomoći da se što lakše adaptira na novi život pun elana i volje da bude koristan član prije svega sebi i svojoj porodica a na kraju i svojoj lokalnoj zajednici.
0 0