Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta direktora JU Specijalna biblioteka Behram-beg Admira Muratovića

 

07.02.2023 08:07
Slika
 
Dana 02.02.2023 JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama posjetio je direktor JU Specijalna biblioteka Behram-beg Admir Muratović koja posjeduje impresivan i značajan broj starih knjiga i rukopisa starih preko 500 godina sa prostora Balkana i BiH.
Sama posjeta i predavanje koje je održao uvaženi gost korisnicima JU CROPS jeste važnost knjige,odnosno pisane riječi i njena kulturna, materijalna i društvena vrijednost.
Kako podstaknuti nove čitaoce u doba interneta i društvenih mreža koje sve više okupiraju vrijeme jedne prosječne osobe udaljavajući nas jedne od drugih,a pogotovo od knjiga.Ljudi generalno čitaju knjige dok prolaze kroz životnu fazu školovanja jer je u toj fazi čitanje pod "obavezom" kao lektira ili diplomski rad.
Potrebno je podstaknuti prvobitno djecu, s obzirom da su oni budući čitaoci kolika je važnost knjige i značaj koji ona može ostaviti u životu jedne mlade osobe.Druženje sa knjigom kako je to istakao direktor JU Specijalna biblioteka Behram-beg Admir Muratović je izuzetno važna stvar, jer knjiga otvara maštu i nove horizonte,a također može biti prenosilac znanja na jedan jedinstven i suptilan način.
Iz tog doživotnog prijateljstva može se steći puno znanja koje se "usadi" sa stranice knjige u stranicu našeg uma u specifičnoj simbiozi.
Otvaranje jedne stranice jeste otvaranje jednog putovanja ili avanture dok ležimo ili sjedimo komforno u našim domovima,a putujemo kroz "čitav svijet".
Na kraju druženja direktor JU CROPS Mevludin Joldić se zahvalio na posjeti, nesebičnoj podršci koju pruža JU Specijalna biblioteka Behram-beg na čelu sa Admirom Muratovićem i donaciji preko stotinu knjiga uz poruku prisutnima čitajte što više jer u svakoj knjizi leži jedan čitav svijet.
0 0