Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Promocija knjige "Sedžda na čistoj zemlji bosanskoj" autora Haruna Hodžića

 

30.10.2021 10:31
Slika
 

Dana 29.10.2021. godine u JU CROPS održana je promocija knjige "Sedžda na čistoj zemlji bosanskoj" autora Haruna Hodžića.
u prelijepoj atmosferi i druženju sa našim gazijom direktor centra Mevludin Joldić zahvalio se gostu na dolasku i istakao posebnost ove knjige i njenu patriotsku važnost.
Čitanjem ove knjige mi ustvari prepoznajemo sebe i ono što smo preživjeli u periodu agresije na BiH jer svako od nas ima nekog u porodici koji je doprinio otporu protiv agresora.
Tokom obraćanja autor se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i objašnjavajući razloge nastanka knjige govorio je o važnosti ljudi koji su se odazvali u odbrani domovine, koji nisu žalili ni dati svoje živote da bi danas živjeli u slobodnoj BiH.
Posebno je naglasio da Bošnjaci neće dozvoliti da budu klati dva puta kao što je to bio Ševal Tabaković i da neće Bošnjaci dozvoliti da majke ispraćaju po šest sinova kao što je to učinila Hava Tatarević. Jer je prirodno pravo Bošnjaka da žive na ovome prostoru. Što se, nekako na kraju i nametnulo kao glavna poruka ovoga druženja!

0 0