Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

“Svaki dan je prilika da budemo bolji i da od "ništa" postanemo "neko"

 

24.06.2021 17:09
Slika
 

Dana 24.06. imali smo čast i priliku ugostiti hafiza Nedima Botića i njegovu suprugu Aminu koji su boravili u Centru. Ovom prilikom se zahvaljujemo i profesoru Zijadu ef. Vehaboviću, glavnom imamu medžlisa u Puračiću sa sjedištem u Lukavcu koji je zajedno sa nama bio domaćin uvaženom Hafizu i njegovoj supruzi.

U sklopu duhovne terapije, redovno se u prostorijama Centra održavaju predavanja štićenicima i uposlenicima Centra na temu spoznaje vjere i snage prisutnosti vjere tokom oporavka iz životnih nedaća i bolesti pa tako i bolesti ovisnosti.

Hafiz Botić je nakon obilaska centra održao emotivno predavanje i ispričao štićenicima i uposlenicima Centra svoj životni put, i snagu vjere tokom borbe sa svojom bolešću. Prisutni su sa velikom pažnjom i emocijama saslušali predavanje u kojim im je između ostalog poslana poruka da je uvijek lahko odustati, ali pobjednici u životu nastavljaju dalje i onda kada svi oko njih odustanu.

Mnogo je poruka i životnih situacija hafiza Nedima Botića koje su prisutni mogli poistovijetiti sa svojim životnim putevima.

“Svaki dan je prilika da budemo bolji i da od “ništa” postanemo “neko”.  

 Hafiz Nedim Botić je tokom obilaska biblioteke Centra poklonio svoja dva napisana djela „Život ispočetka“ i „Otvori vrata sreći“, na čemu mu se ovom prilikom takođe zahvaljujemo.
0 0