Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Hafiz Husejn ef. Čajlaković: Živimo u vremenu havarije, Allah je najavio vrijeme kada će "zlo biti dobro"

 

12.08.2021 15:05
Slika
 

U sklopu obilježavanja Nove 1443. muslimanske hidžretske godine, u utorak, 2. Muharrema (10.08.2021.) u Centru je boravio autor velikog broja knjiga sa islamskom tematikom, hafiz Husejn ef. Čajlaković.

Hafiz Husejn ef. Čajlaković spada među najpoznatije i najomiljenije bosanske vaize, govornike. Putuje po džematima u BiH i dijaspori. Predavanja je držao u bosanskim džematima u Americi, Njemačkoj i Švicarskoj. Autor je velikog broja knjiga sa islamskom tematikom. Snimio je nekoliko CD i DVD-ova sa svojim govorima, koji sadrže mnoge šaljive, ali vrlo poučne anegdote.

U vrlo prepoznatljivom stilu, brojnim primjerima iz svakodnevnog života, kao i sunnetu Muhammeda a.s., hafiz Husein ef. Čajlaković govorio je o ovisnosti i problemima današnje omladine.

- Ovdje, kad je riječ o zlu, zlo je opasno. Zlo samo po sebi dolazi. Zlo je u nama i vuče nas prema dolje. Mi se s tim zlom rađamo, pa ga tako možemo i učiniti. Čovjek ne može biti životinja, ali se može ponašati gore od životinje. Kad imaš problem, ti pričaj o njemu. Nemoj da drugi pričaju, tek tad će tvoj problem biti riješen. Ako ga drugi budu prepričavali, ko zna kako će to ko shvatiti.

Pričajte o dobrom, dobro će se i dešavati - poručio je Hafiz!

Prilikom održavanja predavanja, svi  su sa velikom pažnjom slušali izlaganja uvaženog  hafiza, a na licima svih prisutnih osjetilo se veliko zadovoljstvo što su prisustvali ovom korisnom druženju.

Na kraju predavanja hafiz se zahvalio svim prisutnim na druženju te emotivnom dovom završio predavanje. Za dugotrajnu uspomenu, Hafiz je poklonio dva seta svojih knjiga i obogatio svojim djelima našu biblioteke,  i time podržao rad i misiju Centra.

0 0