Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Edukativno predavanje u JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac

 

02.11.2022 15:35
Slika
 

U zadnjih desetak dana moramo reci da je bilo dosta aktivnosti od strane naseg centra u razlicitim sferama događaja. Počevsi od izleta za nase korisnike u predivnim Ajdinovićima gdje su uposlenici centra i naši korisnici imali priliku za kvalitetno druženje i razonodu izvan prostora centra što otvara prostor za zbližavanje i povjerenje.

 Slijedila su mnoga gostovanja i predavanja u okviru duhovne izgradnje i nadogradnje. Jednako drago nam je saopštiti da smo obavili citav niz preventivnih aktivnosti po školama Tuzlanskog kantona u cilju edukacije mladih ljudi o posljedicama a ujedno i uzrocima opojnih psihoaktivnih supstanci i duboke ožiljke koje zauvjek ostave na budućem ili sadašnjem korisniku,kao i njihovim porodicama.

Imali smo sjajan prijem i odziv učenika u Ekonomskoj Školi u Lukavcu dana 30.10.2022 gdje su mladi pokazali zrelost a takođe i hrabrost da se uhvate u koštac sa veoma ozbiljnim pitanjima o ovisnosti koje je zaista jedno od  gorućih pitanja čitavog socijalnog društva. Dug i trnovit je to put ali za takav cilj vrijedi dati sve sto se mora dati. Riječi bivših ovisnika su dovele do emocija mnoge prisutne jer teško je ostati netaknut do dna duse. Kada prisustvujete potpunoj i mukotrpnoj ispovjesti  čovjeka koji je dotakao samo dno života.

0 0