Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Delagacija Medžlisa Islamske zajednice Tuzla posjetila JU CROPS

 

19.10.2022 15:07
Slika
 

Delagacija Medžlisa Islamske zajednice Tuzla na čelu sa glavnim tuzlanskim imamom hafiz Ahmed-ef. Huskanovićem u utorak 18. oktobra 2022. godine posjetila je JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (JU CROPS).

Tokom susreta direktor Centra Mevludin Joldić upoznao je goste sa radom i izazovima s kojima se susreću u rehabilitacijskim procesima korisnika koji dolaze na program rehabilitacije.

Razgovarano je i o potencijalnim vidovima saradnje i unaprjeđenju onih koji su ranije započeti sa Medžlisom Tuzla. Za potrebe Centra Medžlis Tuzla je ovom prilikom uručio donaciju određenog broja knjiga. Donacija se sastoji od naslova različitih žanrova koja će biti na raspolaganju korisnicima i uposlenicima u biblioteci Centra.

Posjeti su prisustvovali Esmir-ef. Hasanović, koordinator Mreže mladih, Seid-ef. Mujagić, koordinator za društvenu brigu, Mersad-ef. Pašić, koordinator za saradnju sa nevladinim organizacijama, Ibrahim-ef. Softić, hafiz Ahmed-ef. Rahmanović i Sabit-ef. Mehidić.

Posjeta je organizovana u okviru mevludske manifestacije „Stazama Poslanika islama“.

0 0