Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta studenata Filozofskog fakulteta, odsjeka Socijalni rad

Dana 19.011.2019 godine Centru za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u studijsku posjetu su stigli studenti i profesori sa Filozofskog fakulteta, odsjeka Socijalni rad u Tuzli.

20.11.2019 10:57
Slika
 
Posjeta se realizira duži niz godina u okviru nastavnih predmeta koji se slušaju na III i IV godini studija.
U pratnji studenata bili su Dr.sc. Hariz Šarić redovni profesor, Voditelj studijskog odsjeka socijalnog rada Filozofskog fakulteta u Tuzli i Dr.sc. Nusreta Salić, docentica.

Tokom posjete i zvaničnog dijela studenti i profesori su upoznati sa načinom funkcioniranja Centra, uslugama koje se pružaju našim korisnicima, uslovima prijema, vremenskom trajanju programa, tretmanu i terapijama te strukturom uposlenika.

Također, studentima su se obratili i korisnici Centra gdje su imali priliku da se upoznaju sa njihovim životima, da poslušaju njihove potresne životne ispovijesti kao i razlozima dolaska u  Centar koji je postao njihovo utočište i gdje su pronašli svoj smiraj, put u bolje sutra.
Nakon toga je uslijedio neformalni dio i druženje u Bosanskoj sobi.
Pri odlasku profesori i studenti su se  zahvalili na druženju u nadi da će ovakve posjete biti češće kako bi se studenti tokom školovanja što bolje upoznali sa radom ovakvih Ustanova i stekli praksu, potrebna znanja i vještine koje će koristiti u budućnosti.
0 0