Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Učešće na izložbi radova u organizaciji centra" LaleK"

 

06.04.2022 10:25
Slika
 

Izložba radova nastalih u umjetničko-kreativnim radionicama u Maarif Schools of Sarajevo, Mevlevijskom centru i Kulturno edukacionom centru LaleK otvorena je u Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu 0d 5. do 10. aprila.

Izložbu su organizirali Fondacija Maarif iz Turkiye (TMV), Grad Konya, Općina Secuklu u saradnji sa Gradom Sarajevom i Općinom Stari Grad Sarajevo.
Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su ambasador Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin, generalni sekretar Grada Konye i počasni konzul BiH u tom gradu u Turkiye Ercan Uslu, načelnik općine Selcuklu Ahmet Pekyatirmaci, član Povjereničkog odbora TMV Ahmet Emre Bilgili, kao i brojne zvanice i gosti.

Na poziv Kulturno edukacionog centra "Lalek" učešće na izložbi imali su i korisnici JU CROPS koji su predstavili svoje umjetničke radove nastale u okviru art terapije.

 Posjetioci su mogli da vide različite ručno rađene umjetničke radove, slike na foliji i drvetu, oslikane svilene marame, predmete ukrašene dekupaž tehnikom, filograf radove koji se rade ekserima i žicom, te razni nakit, vez i mnoge druge.
Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo Kulturno edukacionom centru "Lalek" Na pozivu da predstavimo svoje radove i ukazanom povjerenju.

 

0 0