Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog

 

07.02.2021 21:17
Slika
 
Dana 04.02.2021. godine JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj posjetile su kordinatorice Odjela za brak i porodicu s područja Muftiluka tuzlanskog predvođene prof. Hasibom Saračević.
Tokom prijema i radnog sastanka sa gošćama direktor JU CROPS Mevludin Joldić izrazio je zadovoljstvo i zahvalu na posjeti, te pohvalio rad, trud i rezultate koje kordinatorice postižu u svojim aktivnostima posebno kada je u pitanju duhovna edukacija i pomoć porodicama.
Prilikom obilaska centra gošćama je prezentiran program rehabilitacije i u znak zahvalnosti poklonjen ručni rad - bakrorez  napravljen u okviru art terapije sa korisnicima.
Kordinatorica Odjela za brak i porodicu profesorica Hasiba Saračević zahvalila se domaćinu na gostoprimstvu i posebno istakla važnost međusobne podrške,saradnje i potpomaganja.

U proteklom periodu u okviru svojih mogućnosti, zajedničkim snagama JU CROPS i kordinatorica Odjela za brak i porodicu realizirano je nekoliko projekata pomoći socijalno ugrožnim porodicama sa područja Općine Lukavac.
Svaka od ovih porodica je tužna priča za sebe a tjera nas da se zapitamo šta je to što je čovjeku stvarno najvrijednije i najpotrebnije. Hrana, topao dom, zdrava porodica i lijepa riječ! Njima ne treba ništa više od toga...

0 0