Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta i predavanje hfz. Ismaila Fazlovića

 

27.10.2022 15:14
Slika
 

Dana 27.10.2022. gost predavač u JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama bio je hafiz Ismail Fazlović.

Tokom predavanja i druženja sa korisnicima i uposlenicima Centra hfz. Ismail Fazlović  istakao je da sam cilj i smisao života čovjeka na ovome svijetu jeste ibadet Uzvišenom Allahu.

U svim vremenima ljudi su nastojali proniknuti u bit života na ovome svijetu i dati odgovore na pitanja ko smo, odakle smo, zbog čega smo ovdje na ovome svijetu i kuda ćemo dalje nakon ovoga prolaznoga života. Samo vjera i vjerovanje u Boga mogu čovjeku dati ispravne odgovore na ta najvažnija pitanja, koja se sama od sebe nameću u životu na ovome svijetu a tiču se cilja i smisla postojanja i bivstvovanja na Zemlji.

Samo čvrsto uvjerenje o postojanju Uzvišenoga Allaha i drugoga svijeta, nagrade i kazne za ljudska djela i propuste, te ubjeđenje o prolaznosti života na ovome svijetu a vječnosti duše koja se seli na drugi svijet može ljudima obezbijediti smirenost, zadovoljstvo i sreću.

Život čovjeka bez ispravnoga i jasnoga cilja pretvara se, na koncu, u potpuni besmisao, nevolju, duševni nespokoj, koji je poput goleme mračne praznine u kojoj tumara nevjerujući čovjek današnjice, koji, i pored materijalnoga bogatstva, nije sretan i zadovoljan.

Na kraju druženja direktor Centra Mevludin Joldić zahvalio se gostu na dolasku i lijepim porukama koje je ostavio tokom svog izlaganja i druženja sa domaćinom.

0 0