Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

SJEĆANJA...

Najveća borba je borba sa samim sobom, najveća pobjeda je pobjeda nad samim sobom!

19.02.2019 20:45
Slika
 
Bismillahir-rrahmani-rrahim 

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova, koji nas je stvorio, a nismo Mu trebali, koji upućuje koga hoće i u zabludi ostavlja koga hoće. Neka je salavat i selam na pečat svih poslanika, našeg uzora i vođu, Muhammeda savs. njegovu časnu porodicu i plemenite ashabe. Neka je mir i spas na sve nas.
Tog jutra sam se probudio usplahiren, preplavljen raznim emocijama, sjećanja i ponos su imali vodeću ulogu. Bio je to veliki dan za mene, dan moje pobjede u borbi koju sam vodio sam sa sobom. Kaže se da najveću pobjedu koju čovjek može ostvariti je ta, u kojoj pobijediš sam sebe. 
Toga dana, moj mozak i moje srce su registrovali novi osjećaj, novu emociju, koju iskren da budem tog dana nisam osjetio. Bio je to dan potpisivanja ugovora o volontiranju u CROPS-u. 
Ne postoje riječi kojima bih mogao opisati stanje svog uma i srca tog dana.
Nakon duge i mukotrpne borbe koju sam vodio sa aždahom u sebi osjetio sam slast pobjede. Prekretnica života, korak naprijed i ogromna želja za pobjeđivanjem samoga sebe.
Slast pobjede i vjera u dragoga Boga su mi jak vjetar u jedra. Naveo sam i sjećanja kao emociju koja je taj dan bila na samom vrhu djelovanja. Neki bi rekli da sjećanja nisu emocija, ali toga dana uistinu su bila. Sve to što sam tada osjetio, ne mogu uporediti ni opisati drugom riječju, s toga molim da razumijete.
Sjetih se 24.01.2018. godine, kada sam prešao kapiju Centra i uputio pogled bola svojim roditeljima koji odoše uplakani. Sjetih se svega što osjetih i prođoh tu između ove dvije kapije. Sjetih se smijeha i suza, sjetih se izlazaka i povrataka. 
Tog dana ceremonija potpisivanja ugovora održana je u prostorijama Centra, kojoj su prisustvovali uposlenici Centra, korisnici, moj otac, moj prijatelj i zet. Toga dana progledao sam drugim očima,, gledao sam oca koji plače, ali ovaj put zbog radosti. Toga dana vidio sam nasmijana lica, koja su gledala u mene.Zavapih svojom dušom, dragi Bože, pomozi da ovaj dan bude pouka svima, pomozi da se svi okoriste ovim danom i da svi osjete pobjedu nad samim sobom.
I nakon svega, želio bih da naglasim. Prvenstveno zahvala pripada dragom Bogu i poslije toga uposlenicima Centra CROPS što su mi spasili život.
" Tko spasi jedan nedužan život kao da je spasio cijelo čovječanstvo ". 
Molim dragog Boga da ih nagradi i da im upiše u dobro djelo. Moja misija za budućnost je pomoći ovim momcima i zajedno s njima, rame uz rame koračati putem istine.

Esselamu alejkum.
0 0