Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Posjeta studenata ERF Centru za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama

Dana 20.03.2019. godine Centru za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u studijsku posjetu su stigli studenti i profesori sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

27.03.2019 12:34
Slika
 


Posjeta se raelizirala u okviru nastavnih predmeta koji se slušaju na IV godini studija Odsjeka poremećaji u ponašanju.
Tokom posjete i zvaničnog dijela studenti i profesori su upoznati sa načinom funkcioniranja Centra, uslugama koje se pružaju našim korisnicima, uslovima prijema, vremenskom trajanju programa, tretmanu i terapijama te strukturom uposlenika.
Također, studentima su se obratili i korisnici Centra gdje su imali priliku da se upoznaju sa njihovim životima, da poslušaju njihove potresne životne ispovijesti kako su zbog problema sa ovisnošću dotakli dno, smogli snage da ustanu, donesu odluku da izađu iz pakla droge i na koji način je Centar postao njihovo utočište gdje su pronašli svoj smiraj i put u bolje sutra.
Nakon toga je uslijedio neformalni dio i druženje u Bosanskoj sobi uz kafu i čaj.
Pri odlasku profesori i studenti su se zahvalili na druženju u nadi da će ovakve posjete biti češće kako bi se studenti tokom školovanja što bolje upoznali sa radom ovakvih Ustanova i stekli praksu, potrebna znanja i vještine koje će koristiti u budućnosti. 

0 0