Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Načelnik općine Lukavac Edin Delić posjetio JU CROPS

Radna posjeta i zajednički projekti...

08.02.2019 15:05
Slika
 

Općinski načelnik Edin Delić boravio je u radnoj posjeti Centru za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Lukavac. Ovom prilikom sa direktorom Centra Mevludinom Joldićem razgovarao je o radu i budućim zajedničkim projektima.

 Bila je ovo prilika da se načelnik detaljnije upozna sa radom Centra od njegovog osnivanja do danas, o smještajnim kapacitetima, o terapijama kroz koje prolaze štićenici, ali i planovima za naredni period.

 Načelnik Delić je istakao kako je otvoreno nekoliko tema koje bi se mogle zajednički  realizirati, a koje bi imale širu društvenu korist. Dogovoreno je i nekoliko konkretnih inicijativa koje bi se mogle ubrzo realizirati, te da je opredjeljenje njega kao načelnika da se još kvalitetnije sarađuje i da će u narednom periodu pokušati pružiti još veću podršku u radu JU CROPS-a. Posebno je zadovoljan činjenicom da je JU CROPS spreman da sarađuje i da se integriše u aktivnosti na Općini Lukavac tj. da participiraju u nekim dobrim idejama i inicijativama na obostranu korist. 

Direktor Joldić se zahvalio i  iskazao zahvalnost načelniku Deliću na posjeti u kontekstu same integracije momaka u društvenu zajednicu. Također,  upoznao je načelnika sa planom i programom ustanove i problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju uposlenici i korisnici Centra, posebno kada je u pitanju obnova infrastrukture koja postoji od 2004 godine i samog osnivanja Centra te je u tom dijelu prijeko potrebno obnavljanje.

Direktor Mevludin Joldić ovom  prilikom je uručio zahvalnicu i ručni rad  koji su uradili korisnici Centra u okviru svojih aktivnosti na art terapiji.

Nakon radnog sastanka načelnik Delić je sa direktorom Joldićem obišao prostorije u kojima borave korisnici te je uslijedilo ugodno i zanimljivo druženje.

0 0