Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Dani mevluda u JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama, Smoluća

 

17.11.2019 22:41
Slika
 
Dan mevluda je jedan od najradosnijih dana za muslimane jer poslanikovo rođenje predstavlja početak ispunjenja duhovne zrelosti čovječanstva. Tokom učenja mevluda, kao i tokom cijelog mjeseca rebiu-l-evvela muslimani donose salavate, blagoslove na Muhammeda a.s.
Posljednji Božiji poslanik Muhammed a.s. rođen je 12. rebiu'l-evvela, trećeg mjeseca muslimanskog kalendara, 571. godine po Isau.
Dana 14.11.2019. nakon podne namaza u JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj upriličena je svečanost povodom rođenja poslanika Muhammeda a.s.
Svečanosti je prisustvovao uz izvođenje mevludskog programa Hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla " GAZI Turali-beg".
Tokom izvođenja programa proučeno je i nekoliko prelijepih ilahija u kojima su uposlenici i korisnici JU CROPS iskreno uživali te napojili svoje duše za jedan duži period.
Na kraju prisutnima se obratio Hafiz Ahmed-ef. Huskanović  koji je govorio o vezi između Bošnjaka muslimana i Poslanika Muhammeda a.s., te o važnosti mevluda za naše prostore.
Također, upriličena je i dodjela diploma i nagrada za korisnike koji su uspješno prošli edukaciju iz duhovne terapije na temu " upoznaj svog poslanika".

Molimo Uzvišenog da ovo okupljanje upise u dobra djela svima nama, a posebno onima koji su se potrudili da ovaj mevlud protekne u najboljoj i najljepšoj atmosferi.
0 0